Helvespid
Companie Produse Servicii Calitatea HELVESPID Contact
FOLIILE RETOREFLECTORIZANTE

Foliile retroreflectorizante utilizate de noi la fabricarea indicatoarelor rutiere, sunt livrate de firma americană 3M, cunoscută ca fiind în fruntea producătorilor de asemenea produse. Aceste folii sunt preferate de tote tările avansate din punct de vedere al dotării drumurilor deoarece prezintă o angularitate deosebit de mare, mentinerea în timp a retroreflaxiei la un nivel ridicat si păstrarea nealterată a culorilor timp îndelungat.

REALIZAREA FETELOR INDICATOARELOR

Fetele pentru indicatoarele rutiere se realizează din folie retroreflec-torizantă. Dispunem de tehnologiile de aplicare a foliilor atât la cald cât si la rece. Imprimarea culorilor pe panouri se face cu cerneluri speciale în instalatii de serigrafie, ceace asigură o înaltă fidelitate a simbolurilor imprimate si o durabilitate corespunzătoare cu calitatea foliei retroreflectorizante. La executia panourilor cu înscrisuri dispunem si de tehnologia de ultimă oră care constă din utilizarea de filme colorate transparente, metodă larg răspândită în S.U.A. si care este recent adoptată sau în curs de introducere în tările din vestul Europei.

SISTEME DE SUSTINERE A INDICATOARELOR

Societatea noastră poate livra orice sistem de sustinere a indicatoarelor cum sunt stâlpi, console, portale etc. Dispozitivul de prindere pe sâlp este livrat odată cu indicatorul si este cuprins în pretul acestuia. La cerere, se pot livra si alte tipuri de sisteme de prindere decât cele curent folosite. Stâlpii pot fi protejati prin vopsire sau prin galvanizare. Ei pot avea sectiune circulară (1) sau în formă de ,,omega”(2) . Stâlpii tip HEVESPID cu sectiune ,,omega” sunt brevetati de firma noastră si prezintă următoarele avantaje:

  • posibilitatea aplicării eficiente a protectiei anticorozive (la stâlpii din teavă nu se poate efectua o protectie corectă în interiorul stâlpului) ;
  • se pot coleta în vederea transportului prin suprapunere si prindere cu suruburi, permitând o manipulare mai usoară si o ocupând un spatiu redus;
  • se elimină un semicolier la sistemul de prindere; este fabricat sub licentă, are stantată emblema ,,A N D” si nu poate fi livrat decât administratiilor de drumuri publice;
  • poate fi usor recunoscut după forma specifică, nu are utilizări atât de largi ca teava din care sunt executati stâlpii clasici, deci probabilitatea de a fi furati este mai redusă.
PROTECTIA ANTICOROZIVA

Indicatoarele din aluminiu se vopsesc pe spate pentru evitarea efectului de oglindă. Indicatoarele din otel se protejează anticoroziv prin galvanizare peste care se execută vopsirea în câmp electrostatic si trecerea prin cuptor. Astfel se asigură pentru partea metalică o durată de serviciu egală cu durata de serviciu a foliei retroreflectorizante.

ASIGURAREA NEDEFORMABILITATII

Suportul metalic pe care se aplică foliile retroreflectorizante este, la cererea clientului, din aluminiu sau din otel. Pentru ca indicatoarele să nu se deformeze la manipulare, transport, montare sau în timpul exploatării, ele sunt ramforsate pe contur prin simplă îndoire la cele din otel si dublă îndoire la cele din aluminiu.

Galerie de produse Galerie de produse Galerie de produse Galerie de produse Galerie de produse Galerie de produse Galerie de produse Galerie de produse

Companie
ProduseServiciiCalitateContact

Copyright (c) 2007 HELVESPID